Te llamamos Escríbenos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
chat WhatsappTeléfono

Reduir la factura elèctrica amb biomassa

Publicado: 24 de Febrero de 2017

Reduir la factura elèctrica amb biomassa

  • Durant la passada ona de fred, mentre els preus del gas i l'electricitat aconseguien xifres molt altes, el preu del pellet es mantenia estable. Des de l'Associació Espanyola de Valorització Energètica de la Biomassa aporten dades i ens expliquen exactament quant és possible estalviar amb la biomassa respecte a usar electricitat com a mitjà per escalfar un habitatge, demostrant què és possible a través de la biomassa reduir la factura elèctrica.
  • Les necessitats tèrmiques mitjanes per a un habitatge d'uns 100 metres quadrats i aïllament normal solen ser d'uns 6.500 kWh d'energia a l'any. Prenent aquesta situació com a exemple, durant els tres últims hiverns, en els quals tant s'ha comentat que el preu del petroli era molt baix, escalfar-se amb una estufa de pellets ha suposat un estalvi de 622,70 € comparat amb l'ús d'una estufes de gas i de 2.117,11 € enfront del que s'ha escalfat amb radiadors elèctrics.
  • Aquesta anàlisi s'ha fet tenint en compte els preus del mes de desembre de 2016. Sent necessaris per obtenir aquests 6.500 kWh, 90 sacs de 15 Kg de pellet ENplus o 40 bombones de gas butà. Per al cost de l'electricitat s'ha tingut en compte solament el cost variable de la mateixa, no imputant el cost fix.
  • Podem veure la següent comparativa entre diferents tipus de combustibles. En ella podem veure com mentre l'electricitat registra un cost de 23,70 c€/kWh, el pellet manté un preu considerablement més baix i més estable al llarg del temps. La comparativa s'ha realitzat per a instal·lacions domèstiques: Estufes i entre els següents elements: electricitat, gasoil, pellet de fusta i os d'oliva.
  • Podem deduir fàcilment, que escalfar l'habitatge a través de l'electricitat és tres vegades més car que fer-ho amb pellets. La biomassa és una opció ecològica i barata per escalfar l'habitatge durant l'hivern. A més, una estufa o xemeneia de llenya també pot connectar-se a sistemes de producció d'ACS, com a radiadors, acumuladors,..i reduir costos en la factura energètica.
  • A més, la biomassa compta amb avantatges mediambientals i econòmiques: redueix emissions directes de CO2 pel que ajuda a contribuir els objectius europeus de reducció d'emissions i enfront de la lluita contra el canvi climàtic.A nivell econòmic, genera ocupació. El sector de la biomassa creix a Espanya i genera ocupació: distribuïdors, transportistes, fabricadors, instal·ladors,…Un sector amb enorme potencial de creixement i que reporta beneficis energètics.
haz clic para copiar mailmail copiado